Kamerorkest Groupetto en Het Saxofoonorkest

Een weekend samen van Zaterdag en Zondag 29 en 30 September

Groupetto is een kamerorkest waar de strijkers vervangen zijn door saxofoons. Groupetto speelt net als Het Saxofoonorkest een zeer gevarieerd programma.

Groupetto kwam Vrijdag 28 september aan bij Samsara te Nijbeets. Daar hebben ze een paar nachten geslapen. Na een welverdiende nachtrust kwamen we zaterdag allemaal bij de oefenruimte van Jelle Visser waar we gezellig hebben gereperteerd. Na kennis gemaakt te hebben ging het feest los. Eerst gingen met zijn allen reperteren voor de stukken die we samen gaan doen. Daarna ging Groupetto nog even oefenen. Na het blazen gingen we gezellig met elkaar eten in de oefenruimte.

Zaterdagmiddag stond er een boottocht op het programma. We gaan met zijn allen naar de Haven van Drachten waar we op de Munot (rondvaartboot) stappen. Het was niet mooi weer, maar dat mag de pret niet drukken. Op de boot heeft het kwartet een paar keer gespeeld. Na een paar uur kwamen we weer terug in de Haven van Drachten. We gingen met zijn allen naar het Karmel Klooster toe waar we lekker chinees hebben gegeten. Na het eten zijn we met zijn allen naar Samsara gegaan waar we nog lekker hebben gezeten en gedronken. Zondag 30 septmber stond er een optreden gepland in het Karmel Klooster. Om 11.30 uur gingen Groupetto van start en na een mooi optreden en een gezellige pauze was het de beurt aan Het Saxofoonorkest. Hier kwamen ook ook mooi klanken vandaan. Na Het Saxofoonorkest hebben we nog met elkaar samen gespeeld. Dit was een groot succes. Na het concert gingen we met zijn allen naar Karl Veen zijn huis toe waar we hebben geluncht. Daarna hebben we afscheid genomen en gingen de Belgen weer richting huis. Dit was een zeer geslaagd weekend samen. En dat allemaal met email contact door Karl Veen.

Hieronder foto’s van op de boot en het concert van zondag 30 september